Pleinbioscoop Presenteert

De Pleinbioscoop heeft er een speciale locatie bij gekregen, namelijk de loods op het Schouwburgplein! Speciaal voor de wintermaanden trekt de Pleinbioscoop winterse classics uit de kast. Kijk hieronder voor de agenda!
 
Wanneer: Vanaf 23 december tot 7 januari
Tijden:  Deur open: 19:30 uur
               Start Films: 20:00 uur
Tickets: 5 euro (excl. 0.50 euro transactiekosten)
Passe-partout volwassenenprogramma (5 films): 20 euro                          (excl. 0.50 euro transactiekosten) 

 

Agenda:

VRIJDAG 22 DECEMBER: THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS (LET OP: DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST NAAR 23 DECEMBER)
DONDERDAG 28 DECEMBER: EDDIE THE EAGLE
VRIJDAG 29 DECEMBER GROUND HOG DAY
DONDERDAG 4 JANUARI FANTASTIC BEAST AND WHERE TO FIND THEM VRIJDAG 5 JANUARI FARGO
Klik hier voor tickets!

 

 

VRIJDAG 23 DECEMBER: THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS 
Henry Selick, 1993, 76 min.
Bedacht en ontwikkeld door Tim Burton. Een duidelijk stijlvoorbeeld van deze regisseur, die toen al Beetlejuice en Edward Scissorhands op zijn naam had staan. Jack Skellington is de ‘pumpkin king’ van Halloween Town, waar Halloween iedere dag uitbundig wordt gevierd door de griezelige bewoners. Echter, als hij het naburige Christmas Town ontdekt, wil hij ook eens een andere feestdag meemaken. Een echte kerstfilm, maar zonder alle clichés. En met stop-motion animatie!
Klik hier voor tickets!
 

 

DONDERDAG 28 DECEMBER: EDDIE THE EAGLE
Dexter Fletcher, 2016, 106 min.
Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) is Eddie the Eagle: de bekendste én slechtste Olympisch schansspringer die het Verenigd Koninkrijk ooit heeft voortgebracht. Door zijn notoir belabberde optreden bij de Winterspelen in Calgary werd hij een geliefde underdog en een internationaal fenomeen. Met Hugh Jackman als coach en een fantastische bijrol van Chrispoher Walken. Feel-good true story!
Klik hier voor tickets!
 

 

VRIJDAG 29 DECEMBER: GROUNDHOG DAY
Harold Ramis, 1993, 101 min.
Punxsutawney Phil is de groundhog die kan voorspellen of de lente aanbreekt of dat het tijd is voor “six more weeks of winter”. Phil Connors (Bill Murray) is een arrogante, chagrijnige weerman (“Did he actually refer to himself as the talent?”) die op pad gestuurd wordt om een segment te maken over de jaarlijkse ‘Groundhog Day’. En hij kan niet wachten om dat hele provinciale gedoe achter zich te laten en terug te gaan naar de grote stad. Tot hij de schrik van zijn leven krijgt: de volgende dag wordt hij weer wakker in hetzelfde aftandse hotel; hij beleeft Groundhog Day eindeloos opnieuw.
Klik hier voor tickets!
 
 
DONDERDAG 4 JANUARI: FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM – UITVERKOCHT
David Yates, 2017, 132 min.
Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaarsals de No-Maj wereld. 
Klik hier voor tickets!

 

VRIJDAG 5 JANUARI: FARGO – UITVERKOCHT
Coen Brothers, 1996, 98 min.
De hoogzwangere Marge (Frances McDormand) werkt als politieagent in een slaperig stadje, dat wordt opgeschrikt door een reeks misdaden en moorden. Jerry Lundegaard (William H. Macy) is de ongemakkelijke autoverkoper die met zijn domme plannen alles in gang zet. Deze zwarte komedie met jaren 80 atmosfeer, sneeuwlandschappen, gekke accenten en kneuterige karakters was een grote hit die met een Oscar werd bekroond. Sinds 2014 is er een televisieserie gebaseerd op de film (te zien op Netflix) met veel grote namen. Maar bij deze film is het allemaal begonnen! You’re darn tootin’!
Klik hier voor tickets!