UIT ROFFA (muziek)

In de loods op het Schouwburgplein  presenteert UIT ROFFA jonge uitblinkers & Rotterdamse hoogvliegers. Wat ze gemeen hebben? Niet per se genre, wel concessieloos makerschap.
UIT ROFFA ontdekt, verbindt en programmeert amateur en professioneel podiumtalent in Rotterdam.
 
Data: 23, 28, 29, 30 december en 4, 5, 6 januari
Tijden: 14:00 – 17:00 
Tickets: Gratis inloop
Volg UIT ROFFA op facebook: klik hier! 

 

AGENDA

ZATERDAG 23 DECEMBER: NAKED & AFRAID
Silvan van der Zwaag (gitarist) en Joost Wesseling (drummer) leggen het diepste van hun ziel bloot tijdens hun volledig geïmproviseerde concerten. Laat je meevoeren door dit duo op en psychedelische space-trip kunnen die zijn weerga niet kent.

 

DONDERDAG 28 DECEMBER: LILITH MERLOT  l ANNA RUNE
Lilith Merlot schreef haar eerste liedjes toen ze zes jaar oud was. Vrolijke popliedjes waren het, om de thuissituatie die minder vrolijk was te verlichten. Vanaf haar twaalfde groeide de liefde voor jazz en soul en laat ze zich inspireren door helden als Jeff Buckley, D’angelo, Lizz Wright, Erykah Badu, Jill Scott en Amy Winehouse. Al haar liedjes zijn echt. Puur. Recht uit het hart en gaan over gebeurtenissen die je voelt in elke noot die ze raakt. Moeiteloos raakt. En waar ze anderen ook mee weet te raken. Lilith is niet de zoveelste pretty lady met een pretty voice. Nee, naast haar waanzinnige stem komt alles wat ze zingt ook nog eens keihard binnenzetten. Haar muziek heeft ballen. Is rauw. En ja: ze betovert je met haar live performance.
Anna Rune is een jonge singer-songwriter uit België die met haar klassieke achtergrond de popwereld in dook! Ze schrijft liedjes ‘die je hart raken en je een klap in ’t gezicht geven.’ Ze speelde onder andere op Sziget, Pinkpop en Songbird Festival. Haar debuutalbum in samenwerking met producer en composer Reyn Ouwehand is in de maak!
 
VRIJDAG 29 DECEMBER: MAAIKE ADEGEEST  l  MENEER VAN DALEN
Maaike Adegeest vertelt in haar Nederlandstalige pop nummers eerlijke verhalen over haar ervaringen, gevoel en dromen. De muziek, die varieert van klein en zacht tot vrolijk en uitbundig, neemt je mee naar een wereld waarin taboes niet bestaan. Het is onvermijdelijk jezelf te herkennen in haar humoristische teksten die tegen kleinkunst aanleunen. Maaike wordt begeleid door haar fantastische gitarist Leif de Leeuw.
Meneer van Dalen maakt pure popsongs in je moerstaal. Met vernuftig in elkaar gestoken teksten laat Sophie Reekers je nog eens nadenken over dingen die je altijd als vanzelfsprekend beschouwde. Over dat vasthouden niet per se beter is dan loslaten. Over wat reisbrochures je nou eigenlijk over je bestemming vertellen. Over dat we op meer manieren op dieren blijken te lijken dan we denken. Op de nieuwe EP ‘Plastic Rozen’ vervlechten Sophie’s thema’s zich naadloos met de uitgesponnen muzikale begeleiding, zonder dat het één het ander in de vingers snijdt.

 

ZATERDAG 30 DECEMBER: OKKERNOOT  l  THE LUNAR ENERGY  l  NANA
Okkernoot maakt een levendige, groovy mix van Drum ’n bass, triphop en latingrooves. Een frisse live-act met samples onder de knoppen. De band breekt wet: mengt Lana del Rey met Piazzolla en U2 met Nina Hagen. De beats en grooves komen uit de sampler van plaatjesdraaier Jorrith. Dit wordt tot leven gebracht door frivool gedrum van Putto en de fretloze bas van Koen. De ziel is van zangeres Nina. Noem het fusioneren, amalgamieren of éclectique, zelf noemen zij het liever ‘samplepop’.
The Lunar Energy is een band die het best te beschrijven valt als een soulvolle formatie met Retrofuturistische sound! Met hun electronisch geladen invloeden nemen ze je met gemak mee in hun wereld van harde sexy drumcomputer funk tot dromerige synthgevulde ballads. Binnenkort verschijnt hun eerste EP.
Nana’s melancholische muziek raakt je. Met een stem die reikt van een diepe verhalende zang tot een hoog, breekbaar falset zingt zij over de kracht van liefdesverdriet. Over het onbeschaamde verlangen dat iedereen kent. Nana brengt dit universele gevoel vanuit haar tenen in een mix van alternatieve pop muziek met klassieke, cinematische invloeden. Denk aan Patrick Watson of Damien Rice.
Nana won in 2016 de publieksprijs van SENA Grote Prijs van Rotterdam. Op 29 november komt haar debuut EP MEUS x MEA uit.

 

DONDERDAG 4 JANUARI: COLORE: SIMONE CERSARINI & PIERRO BIENBULLI
Het duo Colore, dat wordt gevormd door Simone Cesarini en Pierro Bienculli, brengt een ontspannen sfeer en de perfecte middag met Italiaanse muziek. Twee rasechte Italianen op contrabas/zang en gitaar/zang. Het repertoire bestaat uit de echte Italiaanse muziek en hits, met uitstapjes naar de bekende Engelstalige meezingers uit de top 40, bluesjes en jazzy popliedjes.

 

VRIJDAG 5 JANUARI: KAOUTAR GADIR  l  CAROL MIGHT KNOW
De Rotterdamse singer-songwriter Kaotour Gadir is het gezicht van een nieuwe generatie jonge artiesten in de stad. Loepzuiver en met ritmische kwaliteiten die haar Marokkaanse roots verklappen.
Carol Might Know neemt het tweede deel van deze livemuziek-middag voor haar rekening. hierover snel meer info!

 

ZATERDAG 6 JANUARI: ANANAS l SEMIMO  l  HILDE LABADIE
Met hun interessante mix van electro en trip – pop verovert Ananas (met Daniel Koomen en Anna Dijkhuizen) snel de Nederlandse muziekscene. Het duo ontmoette elkaar tijdens een studie aan het Utrechts Conservatorium en startte daar hun muzikale avontuur op zoek naar een eigen geluid. Anna’s scherpe, dromerige stem neemt je mee op een elektronisch avontuur, ondersteund door Daniel’s verleidelijke beats en composities.
Semimo is Eelke Mastebroek’s reis langs (experimentele) pop en wereldmuziek. Eelke is een Rotterdamse producer, componist en multi-instrumentalist met een scherp oog voor detail. Hij combineert blues, ambient, tribal, analoog, digitaal, dance en funk en  rondde recent een succesvolle Popronde 2017 af. 
Hilde Caroline Labadie neemt het tweede gedeelte van deze middag voor haar rekening. Nog maar een maand geleden besloot Hilde Labadie in haar leven meer ruimte voor muziek te maken. Het kon niet langer wachten, ze moest zingen, al was het op straat. Daar werd ze gescout en daarom staat ze nu op het Schouwburgplein. Hilde zingt bekende en minder bekende liederen, vanuit een groot sociaal engagement. Ze zingt in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Duits, Turks en Arabisch; van Joni Mitchell tot Jessy J, van Mercedes Sosa tot Wolf Biermann. Zichzelf begeleidend op gitaar zingt zij vol vrijheid, tederheid en een vuur waaraan u zich kunt komen warmen.